Wednesday, April 22, 2015

មិននឹកស្មានថា​ ផ្លែខ្នុរ មានប្រយោជន៍ ចំពោះសុខភាព ច្រើនដល់ថ្នាក់ នេះសោះ!

ប្រភពមកពី៖ khmerload
ផ្លែខ្នុរ ជាផ្លែឈើមួយប្រភេទ ដែលមាន រសជាតិផ្អែម ជាប់ចិត្ត ហើយមនុស្សភាគច្រើន ក៏តែងតែ ចូលចិត្តទទួលទានវា ហើយមិនតែប៉ុណ្ណោះ វាក៏បាន ជួយទៅដល់សុខភាព ផងដែរ។
តើអ្នកដឹងទេថា ផ្លែខ្នុរ មានអត្ថប្រយោជន៍ អ្វីខ្លះ?
១) ធ្វើឲ្យសម្ពាធឈាមថេរ៖  តាមការសិក្សាជាច្រើន បានរកឃើញថា អាហារណាដែលសម្បូរ ជាតិប៉ូតាស្យូម អាចជួយកាត់បន្ថយ សម្ពាធឈាម ឡើងខ្ពស់។ ចំពោះខ្នុរ មានជាតិប៉ូតាស្យូម ចំនួន ៣០៣មីលីក្រាម ក្នុងខ្នុរ ចំនួន ១០០ក្រាម ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នក ទទួលទានវាជាប្រចាំ នឹងជួយឲ្យ សម្ពាធឈាម ស្ថិតក្នុងស្ថានភាពថេរ ហើយក៏អាច ជួយឲ្យធូរស្រាល ចំពោះអ្នកដែលមានបញ្ហា សម្ពាធឈាមខ្ពស់ ផងដែរ។
២) ល្អចំពោះស្បែក៖ ខ្នុរសម្បូរទៅដោយ ជាតិវីតាមីន A និង C ដែលជួយឲ្យ ស្បែករបស់អ្នក ក្មេង ជាងវ័យ។ បន្ថែមពីនេះទៅទៀត វាក៏បានផ្ទុក នូវជាតិ សារធាតុប្រឆាំង នឹងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយឲ្យ កោសិកា លូតលាស់ បានល្អប្រសើរ។ មិនតែប៉ុណ្ណោះ ខ្នុរ បានដើរតួនាទី យ៉ាងសំខាន់ ក្នុងការ ពង្រឹង ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងការពារ ការឆ្លងមេរោគស្បែក ផ្សេងៗផងដែរ។
៣) ល្អចំពោះបេះដូង និងឆ្អឹង៖ ខ្នុរ គឺជាប្រភព ដែលផ្តល់នូវ ជាតិវីតាមីន B6 ល្អបំផុត ដែលអាចកាត់បន្ថយ អត្រា homocysteine ( អាស៊ីតអាមីណូ ដែលគ្មានជាតិប្រូតេអ៊ីន) នៅក្នុងឈាម។ បន្ថែមពីនេះទៅទៀត វាមានប្រយោជន៍ ចំពោះសុខភាពឆ្អឹង ព្រោះសម្បូរទៅដោយ ជាតិម៉ាញ៉េស្យូម និងកាល់ស្យូម ដែលជួយពង្រឹងឆ្អឹងរបស់អ្នក ឲ្យកាន់តែរឹងមាំ។ មិនតែប៉ុណ្ណោះ ផ្លែខ្នុរនេះ អាចការពារ ការប្រឈមនឹងជម្ងឺ ខះទឹកសន្លាក់ និង ជម្ងឺពុកឆ្អឹង។
៤) ទប់ទល់នឹងជម្ងឺហឺត៖ ខ្នុរមានជាតិប៉ូតាស្យូម វីតាមីនB កាល់ស្យូម ជាតិដែក ស័ង្កសី និងសារធាតុ ផ្សេងៗ ទៀតជាច្រើន។ ចំពោះអ្នករងនូវ ជម្ងឺហឺត អាចស្ងោរ មើមខ្នុរ ហើយទាញយក អាហាររូបត្ថម្ភពីវា ដើម្បីជួួយទប់ទល់នឹង ជម្ងឺហឺត។ ក្នុងនោះដែរ មើមខ្នុរ ក៏អាចព្យាបាល នូវជម្ងឺរាគ ក្តៅខ្លួន និងបញ្ហាស្បែក ផងដែរ។
៥) ជួយប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ៖ ផ្លែខ្នុរ មានវីតាមីន C ខ្ពស់ ដែលមិនត្រឹមតែជួយ លើប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយលើ ប្រព័ន្ធរំលាយ អាហារ ថែមទៀត។ ម្យ៉ាងវិញទៀត ពិសារផ្លែខ្នុរ ក៏អាចជួួយ ការពារ បញ្ហាទល់លាមក ផងដែរ។
ទាំងនេះ ជាអត្ថប្រយោជន៍ របស់ផ្លែខ្នុរ ចំពោះសុខភាព៕  


ប្រភព បរទេស
ដោយ៖ កា

0 comments:

Post a Comment